Welkom/ Bienvenue/ Bon Bini

Hallo nieuwsgierige lezer.

Ik ben Laura en ik schrijf voor mijn plezier op deze pagina's. Zo blijf je niet alleen geupdate wat betreft mijn vreemde hersenspinsels, maar word je wellicht ook uitgedaagd om na te denken over je eigen.. leven? Reacties altijd welkom.
Groetjes!


dinsdag 10 mei 2011

Ideale werkplek 2

Gisteren met iemand toch wéér op het onderwerp gekomen waar de vorige blog ook over gaat: toekomstige werkplek en de vele eisen die mensen daarbij hebben. Ik moet oppassen dat ik niet in herhaling val (althans, niet te vaak) en dat ik niet onbedoeld een of ander saai (blog)specialisme creëer, maar toch: nog even een vervolg.
In de vorige blog stonden maar twee eisen, maar gisteren ben ik tot de conclusie gekomen dat de allerbelangrijkste daar niet eens bij staat! Het zou fijn zijn (kijk, dan kleed je het toch in he) als mijn toekomstige organisatie de sociale media niet schuwt.
KIJK en daar heb je een probleem. Tot nu toe, overal waar ik heb gewerkt, wordt het gebruik van sociale media óf gezien als manier om te ontsnappen van werk (theorie X gaat uit van luie mensen, toch?) óf ze vonden dat ze mee moesten doen, maar wisten niet zo goed waarom etc.

Uiteraard, als actieve social media gebruiker, krijg je te maken met mensen met zeer uiteenlopende meningen over dit gegeven. Een tssss, een zucht of: cool! Doe je ook Angrybirds? Dat was echt de leukste meet-cue die ik ooit heb meegemaakt. Als ik in een organisatie functioneer, gebruik ik de sociale media alleen als het kán. Zolang er geen regels zijn, bepaal je natuurlijk zelf dat het kán. Maar KOM OP. Het is nu eenmaal de realiteit, dus handle it. :-)

Ik zit trouwens te denken. Helemaal op het begin van het smiley-gebruik, gebruikte ik altijd de volgende :-). Helemaal met een streepje als neus. Dat doe ik nu nooit meer. Het moet korter en krachtiger. Iemand die lacht is gewoon dit: :).
Ook prima toch?

Ik ga weer eens van de hak op de tak op het dak! Aju!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten